Welkom bij
ZP Ommen
Bijeenkomst | Broodfonds, solidariteit in een nieuw jasje


Bijeenkomst | Broodfonds, solidariteit in een nieuw jasje
01 Maart 2017
Geachte leden en geïnteresseerden,

Hierbij nodigen wij jullie van harte uit om aanwezig te zijn bij de volgende netwerk bijeenkomst van ZP Ommen. Deze bijeenkomst is op woensdag 01 maart 2017 a.s. bij Flater Eten & Drinken en begint om 20.00 uur.

Onderwerp van de avond: Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje!

Het broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De broodfondsen bestaan nu elf jaar. Met landelijk al 231 groepen waar meer dan 10.000 ondernemers aan meedoen. Regio Ommen krijgt er een broodfonds bij, na een speciale informatieavond op 1 maart.
Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Hoe het werkt:
“Deze solidariteit in een nieuw jasje valt bij ondernemers in goede aarde”, legt initiatiefnemer André Jonkers van de BroodfondsMakers uit. “Omdat het kleinschalig en overzichtelijk is, weten de mensen in een broodfonds precies wat er met hun geld gebeurt. En dankzij het onderlinge vertrouwen blijft het een betaalbare oplossing.”
Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een broodfonds willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl

Je bent van harte welkom! Het programma van de avond ziet er als volgt uit:
19.30 uur : ontvangst – inloop bij Flater Eten & Drinken, aan de Markt in Ommen
20.00 uur : Start van de avond met een 5-minuten topic door Taco van der Sligte, gevolgd door een korte vergadering.
20.15 uur : Gastspreker: Broodfonds
21.45 uur : Afsluiting met een informele (netwerk)borrel.
23.00 uur : Einde bijeenkomst.

Uiteraard is het net als tijdens de vorige netwerk bijeenkomsten mogelijk om een introducé (collega / Zelfstandig Professional) mee te nemen. Deze introducé is nog niet op een bijeenkomst van ZP Ommen geweest en mag éénmalig kosteloos met jou meekomen. Uiteraard dient hij/zij wel te voldoen aan de voorwaarden voor een eventueel lidmaatschap.

LET OP: Opgave via info@ZPommen.nl

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van ZP Ommen – Professionals uit het Vechtdal